Site met hulpmiddelen voor kerken bij uitvoeren coronamaatregelen

Website met hulpmiddelen voor kerken bij uitvoeren Coronamaatregelen

Kerken mogen weer bezoekers ontvangen tijdens hun kerkdiensten. Tot 1 juli blijft dat beperkt tot 30 personen, daarna 100 personen per kerkgebouw. Daarbij dienen kerken alle coronamaatregelen op te volgen zoals die zijn voorgeschreven door het RIVM. Tot een verruiming tot 100 bezoekers moet het kabinet overigens nog formeel besluiten.

Helderblauw, uitgever van Kerkmagazine, is een website gestart waar kerken stickers, kaarten, flyers, banners, tape enz. kunnen bestellen. Met behulp van herkenbare iconen en tekst is voor elke bezoeker duidelijk welke beperkingen of aanwijzingen van kracht zijn. Zo zijn er kaarten die rijen aangeven die wel of juist niet in gebruik zijn; kaarten, posters en stickers met hygiënemaatregelen. Maar ook stickers met 'verboden en voorschriften' voor in de hal, keuken, toilet.
Om voorbijgangers te laten weten dat de kerken weer open zijn, zijn gorte posters beschikbaar om voor de ramen te hangen.

De website verzamelt bestellingen en levert deze eens per week uit om de laagst mogelijke prijzen te kunnen hanteren. Maar ook spoedleveringen zijn mogelijk, of materialen voorzien van het eigen logo van een kerk.

Helderblauw is de webshop gestart uit verbazing over de enorm hoge prijzen die momenteel worden gevraagd voor alles dat corona gerelateerd is. Ook bij kerken is veel vraag naar dit soort artikelen. Ondertussen werd bij Helderblauw nagedacht over manieren om nog iets goed te maken van de grote financiële schade die de coronacrisis heeft veroorzaakt. Zowel kerken als de leverancier zijn gebaat bij dit nieuwe initiatief.

Website: www.coronapreventiekerken.nl