Simon en Judaskerk in Ootmarsum meest gastvrije kerk

De Simon en Judaskerk in Ootmarsum is de meest gastvrije kerk in Oost-Nederland.

Bij de 'Verkiezing van de meest gastvrije kerk van Oost-Nederland' is de Simon en Judaskerk in Ootmarsum gekozen tot winnaar. Aan de verkiezing deden 69 kerken mee uit de provincies Overijssel en Gelderland. De jury werd o.a. gevormd door vertegenwoordigers uit kerken, erfgoedwereld en toerismebranche.

In het juryrapport wordt als doorslaggevend argument vermeld dat 'deze kerk in de plaatselijke gemeenschap een centrale plaats inneemt en jaarlijks door tienduizenden toeristen wordt bezocht'. Het positieve rapport van een mystery guest is eveneens meegewogen in het eindoordeel. Aan de hoofdprijs is een geldbedrag verbonden van  € 2.500.

De aanmoeidigingsprijs van de jury ging naar de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel, mede vanwege de goede samenwerking tussen burgerlijke gemeente, kerkelijke gemeenten en plaatselijke stichtingen.
De publieksprijs is gewonnen door de Mariakerk in Renkum. 

De Verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk is een initiatief van de stichting Welkom in de Kerk en werd mede mogelijk gemaakt door het programma 'Toekomst Religieus Erfgoed' van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Informatie: www.gastvrijekerk.nl