Partijen roepen kerken op de klokken te luiden tijdens jaarwisseling

CDA Kamerlid Martijn van Helvert (r) en Parochie-vicaris Ad van der Helm (l) roepen op kerkklokken te luiden tijdens de jaarwisseling.

CDA, ChristenUnie en SGP roepen kerken op om tijdens de jaarwisseling de klokken te luiden. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert doet zijn oproep in een Twitter-filmpje samen met Parochie-vicaris Ad van der Helm bij de Heilige Jacobuskerk in Den Haag.

"Normaal horen we met Oud & Nieuw door het hele land vuurwerk knallen. Dat is dit jaar helaas niet het geval.", aldus Van Helvert. 
Van der Helm vertelt dat in zijn parochie Jacobus de Meerdere Den Haag ieder jaar de klokken luiden. "Een aantal mensen staat op de toren om het vuurwerk te bekijken. Dat is er dit jaar niet. Maar de klokken zullen luiden om het nieuwe jaar te beginnen."

Van Helvert vult aan: "Zou het niet mooi zijn als dat in heel Nederland zou gebeuren. Daarom roepen wij alle kerken op om hun klokken te laten luiden met Oud & Nieuw."

Fractievoorzitters Gert-Jan Seegers van de ChristenUnie en Kees van der Staaij van de SGP steunen het voorstel. Via Van Helverts Twitteraccount zijn veel reacties te lezen waaruit zowel steun voor het idee blijkt als het tegenovergestelde.
De oproep krijgt de nodige aandacht op de websites van landelijke media zoals NOS en Nederlands Dagblad.

Foto is afkomstig uit het Filmpje van het CDA op Twitter.