Organisatie

Kerkmagazine is een uitgave van Helderblauw bv. Kerkmagazine is een onafhankelijk, facilitair vakblad voor kerkrentmeesters, commissies van beheer, besturen en iedereen die betrokken is bij het beheer van kerken. Daartoe behoren ook personen die zich bezig houden met (leden)administratie, redacties van websites en kerkbladen, organisten en andere musici. Kortom, allen die facilitair zijn aan het ‘kerk zijn’.

Kerkmagazine is onafhankelijk, niet gebonden aan welke kerkelijke denominatie of organisatie dan ook. De eindredactie van Kerkmagazine is in handen van Kees Posthumus. De redactie bepaalt onafhankelijk van de uitgever welke onderwerpen aan de orde komen in Kerkmagazine. Om de onafhankelijkheid en journalistieke kwaliteit te waarborgen, is het advertentiebeleid eveneens los gekoppeld van de redactie. Bij het behandelen van onderwerpen hebben adverteerders een streepje voor, bij ‘gebleken gelijke geschiktheid’.

Kerkmagazine verschijnt vijf maal per jaar; vier maal als Kerkmagazine voor beheerders van kerken, één maal per jaar als special voor diaconieën. De special draagt daarom de naam Diaconie Magazine.

Ook van Helderblauw:

  • Kerkenbeurs, facilitaire vakbeurs voor kerkelijk beheerders en bestuurders.
  • Kerkacademie, praktische en deskundige cursussen voor kerkelijk beheerders en bestuurders.
  • Kerkadvies.nl. Website die leveranciers in contact brengt met kerkelijk beheerders.