Nieuws

Kerkmagazine sponsort fotografiewedstrijd Kerkkiekje 2020.

Heeft u deze zomerperiode al mooie foto's gemaakt in of van kerken? Of gaat u dat nog doen? Stuur ze dan in voor de fotowedstrijd Kerkkiekje 2020. Wie weet ziet u uw foto dan wel terug in Kerkmagazine.

Geëlektrificeerde kroonluchters voor de Dorpskerk in Wijk aan Zee

In de Dorpskerk in Wijk aan Zee (Protestantse Gemeente Beverwijk-Wijk aan Zee) zijn in juni de geëlektrificeerde kronen voor het eerst ontstoken.

Casala ontwikkelt stoel met zitting en rugleuning van gerecycled plastic. Beeld: Casala

Casala heeft in nauwe samenwerking met Der Grüne Punkt stoelen geproduceerd waarvan de zitting en rugleuning vervaardigd zijn uit 100% gerecycled

Restauratie van het plafond in de 15e eeuwse Oude Kerk in Barneveld | Copyright Helderblauw bv

Hoewel slechts 4% van het totaal aantal rijksmonumenten een kerkgebouw is, ging tussen 2009 en 2018 44% van de subsidies voor instandhouding van

Rekentool voor meezingen in de kerk.

Zingen in de kerk mag weer, maar voldoen de omstandigheden in uw kerk aan de voorwaarden? En ookal mag het, is het eigenlijk wel verstandig om te doen?

Afgelopen zondag heeft De Gereformeerde Kerk in Dalfsen haar nieuwe kerkgebouw in gebruik genomen. Het gebouw is in de jaren 80 van de vorige eeuw gebouwd voor de Rabobank en was later in gebruik door een accountantskantoor.

Wolff Geluidstechiek en Schaapsound voorzagen in 2019 de Sint-Janskathedraal in Den Bosch van nieuwe AV-techniek.

AV-specialist Schaapsound uit Ridderkerk heeft per 1 juli het bedrijf Wolff Geluidstechniek overgenomen. Wolff is gevestigd in Tilburg en heeft vooral veel Rooms-Katholieke parochies in zijn klantenbestand.

Live kerkdienst via Kerkomroep.nl

Na uitgebreid testen en succesvolle beelduitzendingen afgelopen zondag kunnen alle bij sIKN aangesloten kerken met een onbeperkt aantal kijkers de beelduitzendingen volgen via Kerkomroep.nl.

Coronapreventiekerken.nl

Vanaf 1 juli is het voor kerken -met een aantal restricties- weer mogelijk kerkdiensten te houden met meer dan 100 bezoekers.

Hervormde Gemeente Hierden is de 300e groene kerk.

De GroeneKerken-beweging van Kerk in Actie, Tear en Maatschappij van Welstand verwelkomt deze maand haar 300ste