Nieuws

Kerkgangers zijn geen voorstander van coronapas in de kerk. | Beeld copyright Helderblauw

Verplicht een coronatoegangsbewijs tonen bij de ingang van de kerk vindt een ruime meerderheid van de kerkbezoekers geen goed idee.

Interieur van de Bethelkerk in Barneveld voor de verbouwing in 2021 | Copyright Kerkmagazine

Veel kerkgenootschappen hebben laten weten dat ze het advies van de anderhalve meter afstand houden, laten vervallen per 25 september. Naar aanleiding van de aangekondigde versoepelingen door de rijksoverheid gaf de kerkenkoepel CIO vandaag aan dat de maatregel ook voor kerken vervalt.

Het interieur van de Grote Kerk in Wageningen | Beeld: (c) Kerkmagazine

Op 28 september 2021 organiseert Kerkenbeurs een hybride seminar over de actuele coronamaatregelen en ventilatie als relatief nieuwe basismaatregel.
Het seminar is live te bezoeken in de Grote Kerk in Wageningen, maar ook tegelijk thuis te volgen via een live videostream.

Ontwerp van de aanbouw aan de Martinikerk Sneek.

De Generale Synode van de Protestantse Kerken in Nederland (PKN) roept kerken op om creatief en toekomstgericht na te denken over hun eigen kerkgebouw.

Auerhaan installeerde een nieuw klimaatsysteem in de Adventkerk in Veenendaal.

Hoe kunnen wij voldoen aan de huidige ventilatie eisen? En een zo comfortabel mogelijk binnenklimaat creëren in onze kerk? Vragen van de kerkenraad van de Adventkerk in Veenendaal.

Kerkmagazine september 2021

Kerkmagazine, editie september 2021 is verschenen en wordt deze week bezorgd bij alle kerken in Nederland. In dit nummer extra aandacht voor

Ook dit najaar organiseert Backstage AV op diverse plekken in Nederland haar jaarlijkse audiovisuele themadagen voor kerken.

De PKN telt ruim 1200 kerken met een monumentale status. Hier de Oude Kerk in Barneveld. | Beeld: copyright Kerkmagazine

De Protestantse Kerken in Nederland (PKN) geeft een hernieuwde visie op kerkgebouwen en hoe deze te gebruiken zijn in de toekomst. Daarbij wordt benadrukt dat kerkgebouwen juist positieve kansen bieden bij vernieuwing, hergebruik of gedeeld gebruik.

De Adullamkerk van de Gereformeerde Gemeente Barneveld-Zuid | Beeld: copyright Kerkmagazine

In de Adullamkerk van de Gereformeerde Gemeente Barneveld-Zuid wordt een galerij gebouwd die plaats moet gaan bieden aan 560 extra bezoekers.

Het herstel van het dak van de Urbanuskerk is in  volle gang. | Beeld: website Sint Urbanuskerk

Het herstel van de Bovenkerkse Sint Urbanuskerk is in volle gang. In september 2018 vernielde een felle brand een groot deel van het kerkgebouw, precies in het weekend dat de kerk na een vorige brand feestelijk weer in gebruik zou worden genomen.