Nieuws

Brand verwoest Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade

De katholieke Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Hoogmade is vandaag tijdens een brand grotendeels verwoest. De brand is ontstaan tijdens verfwerkzaamheden aan het dak van de kerk. Bij de brand is het dak van de kerk ingestort, rond 15.30 uur stortte ook de karakteristieke torenspits in.

De Oudshoornse Kerk in Alphen aan den Rijn.

Het lokale Fonds Alphen heeft 15.000 euro toegezegd voor de verbouwing van het kerkelijk centrum van de Oudshoornse Kerk in Alphen aan den Rijn.

De Bovenkerk in Kampen

Dat de Protestantse Gemeente in Kampen de monumentale Bovenkerk wilde afstoten was al lang bekend. Omdat het

De Eilandkerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Nederhemert. Beeld Wikimedia/John Baker

De Provincie Gelderland stelt 130.000 euro beschikbaar voor de restauratie van de Eilandkerk in Nederhemert. De buitenzijde van de kerk heeft in 2017 al een onderhoudsbeurt gehad, nu is hhet interieur aan de beurt.

Bisschop Gerard de Korte opent het congres Groen Geloven in het Dominicanenklooster in Zwolle. Foto: copyright Helderblauw, Barneveld

In het Dominicanenklooster in Zwolle vond vandaag het congres Groen Geloven plaats. Tijdens het ochtendprogramma lanceerde Groenekerkenactie

Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Berkel is verbouwd en vernieuwd.

Er staan 276 nieuwe palen onder de verbouwde, vernieuwde Onze Lieve Vrouwe Geboortekerk aan de Noordeindseweg in Berkel. In de verdiepte kelder onder de kerk ontstond

Nieuw kerkgebouw in Kootwijkerbroek

Al geruime tijd wordt er binnen de Gereformeerde Gemeente in Nederland (GGiN) in Barneveld gesproken over de bouw van een nieuwe kerk in het dorp Kootw

Kerkmagazine september 2019

Vandaag wordt bij alle kerken in Nederland het septembernummer van Kerkmagazine bezorgd. In dit nummer onder meer de volgende onderwerpen en rubrieken:

De Grote of Martinikerk in Sneek

De Protestantse Gemeente in Sneek wil graag de Martinikerk uitbreiden, een monumentaal kerkgebouw uit de 15e eeuw. Maar hoe doe je dat met een Rijksmonument in het centrum van een stad?

De Bethelkerk in Barneveld tijdens de laatste week voor de verbouwing.

Twee studenten van de Christelijke Hogeschool Ede hebben onderzoek gedaan naar wat er gebeurd is met afgestoten kerkgebouwen in Ede, Barneveld en Veenendaal.