Nieuws

Kerkgebouw NGK De Ontmoeting in Voorthuizen tijdens de verbouwing

Het kerkgebouw van NGK De Ontmoeting in Voorthuizen is de afgelopen maanden flink verbouwd en gemoderniseerd.

Grote Kerk Zwolle na aanpassingen in 2019 - Foto: Frank Hanswijk

Na een verbouwing van bijna een jaar is vandaag Academiehuis, De Grote Kerk Zwolle, officieel heropend door burgemeester Henk Jan Meijer.

Zonnepanelen op het dak van een Groene Kerk

Als laatste artikel in onze serie reportages over Groene Kerken is het woord aan Hannah van der Horst, actief bij Tear als campagneleider voor de GroeneKerkenactie.

Fotowedstrijd Kerkkiekje 2019

De website Kerkfotografie.nl organiseert ook dit jaar weer een fotowedstrijd voor de mooiste kerkfoto. Via de website wordt de volgende oproep gedaan:

Interieur kerkgebouw Kruispuntkerk na de verbouwing

De Kruispuntkerk in Pesse is gerenoveerd, uitgebreid met nieuwbouw en heet nu Ontmoetingskerk. Half mei zette de kerk de deuren wijd open om dorpsbewoners een kijkje in het nieuwe gebouw te geven.

Kerkorgel voor Hersteld Hervormde Gemeente Lunteren

Op zaterdag 15 juni organiseert orgelbouwer Van den Heuvel in Dordrecht een ‘open dag’ in hun montagehal aan de Wielhovenstraat 60.

Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Opheusden

De kerkgebouwen van de Gereformeerde Gemeenten in Rhenen en in Opheusden worden te klein. Het Reformatorisch Dagblad  bericht daar vandaag over op de website.

Kerkmagazine 2019-2

De nieuwste editie van Kerkmagazine, nummer 2019-2, is vandaag van de drukpers gerold. Het vakblad voor kerkelijk beheerders en bestuurders bevat weer tal van artikelen, tips en nieuws. As. vrijdag wordt het magazine bezorgd bij alle kerken en abonnees in Nederland.

Artist impression van nieuwbouw Bethelkerk in Barneveld.

De Protestantse Gemeente in Barneveld heeft een kerkelijk werker aangesteld die zich speciaal gaat richten op de communicatie en activiteiten rond de nieuwbouw van de Bethelkerk. Deze 'inspirator' moet mensen verbinden door open en helder te communiceren en activiteiten te organiseren. 

De restauratie van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem is bekroond met de Europa Nostra Award. Deze door de EU ingestelde prijs wordt jaarlijks toegekend aan projecten die gericht zijn op het behoud van cultureel erfgoed in Europa.