Nieuws

De opname van een online viering tijdens de coronacrisis.

In een nieuw advies roept de leiding van de Protestantse Kerken in Nederland op om in het geheel niet meer te zingen tijdens kerkdiensten. Dat geldt ook voor online kerkdiensten, ookal wordt er voldoende onderlinge afstand in acht genomen.

Sint Trudokerk in Eindhoven

De renovatie van de 134 jaar oude Sint Trudokerk in het stadsdeel Strijp in Eindhoven is afgerond.

De Petrakerk in Harderwijk krijgt energielabel A.

De Gereformeerd Vrijgemaakte Petrakerk in Harderwijk heeft het energielabel A toegekend gekregen. De kerk kreeg vorig jaar veel publiciteit als eerste gasloze kerk van Nederland.

Tijdens de eerste lockdown waren gemeenteleden in de kerk aanwezig met hun foto. | Beeld: website PG Biddinghuizen

Tijdens het opnemen van een online kerkdienst van de Protestantse Gemeente in Biddinghuizen zijn 10 mensen besmet geraakt met Covid-19. Twee gemeenteleden zijn als gevolg daarvan overleden, een derde persoon ligt nog in het ziekenhuis.

GroeneKerken.nl is de website over duurzaamheid voor kerken.

Vanaf deze maand organiseert GroeneKerken.nl elke maand een webinar over duurzaamheid in de kerk. De serie webinars is bedoeld om kerken te informeren en te inspireren over welke duurzame stappen kerken kunnen zetten. 

De meeste kerken blijven leeg tijdens de lockdown. | Copyright Kerkmagazine

Verreweg de meeste kerken in het land geven gehoor aan de oproep van minister Grapperhaus om tijdens de huidige lockdown alleen kerkdiensten te organiseren via kerktelevisie, -radio of internet.

Een bedieningspaneel voor kerktelevisie.

Al sinds het begin van de coronacrisis in maart is er een enorme run van kerken op kerktelevisie. Installateurs krijgen het amper gepland, fabrikanten en

Een kerkdienst op televisie tijdens de coronacrisis. | Copyright Kerkmagazine

Na de dringende oproep van minister Grapperhaus en gelijkluidende adviezen van kerkelijke organisaties zijn kerkgangers met kerst

Het 200 jaar oude Witte Kerkje in Odijk | Beeld: website PG Odijk

Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Witte Kerkje in Odijk is een boek verschenen dat met anekdotes en hisotorische feiten een beeld geeft van de geschiedenis van het kerkje.

CDA Kamerlid Martijn van Helvert (r) en Parochie-vicaris Ad van der Helm (l) roepen op kerkklokken te luiden tijdens de jaarwisseling.

CDA, ChristenUnie en SGP roepen kerken op om tijdens de jaarwisseling de klokken te luiden. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert doet zijn oproep in