Nieuws

Nieuw kerkgebouw met 750 zitplaatsen voor Gereformeerde Gemeente in Nederland in Leerdam.

Vandaag zal in Leerdam het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in gebruik worden genomen. In het oude kerkgebouw was de ruimte in de bijzalen niet meer toereikend voor de activiteiten van de kerkelijke gemeente.

De Bethelkerk in Barneveld kort voor de verbouwing. | Copyright Helderblauw

De gedeeltelijke sloop en nieuwbouw van de Barneveldse Bethelkerk loopt vertraging op wegens gestegen bouwkosten en extra onderhoud. Omdat een nieuw en goedkoper plan is ontwikkeld, moet een nieuw omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Met de Givt-app kunnen kerken digitaal collecteren.

Start-up Givt, een app om digitaal te geven, heeft met de crowdfund-campagne die zij eind oktober startte, al ruim € 645.000,- opgehaald. Hiermee staat de campagne op

Koninklijke Eijsbouts restaureert uurwerk en weerhaan Oude Kerk Barneveld.

De wijzerplaten en weerhaan van de Oude Kerktoren in Barneveld zijn gisteren teruggeplaatst door de restaurateur, Koninklijke Eijsbouts uit Asten. De opknapbeurt heeft exact twee maanden geduurd.

Cover Kerkmagazine december 2019

De nieuwste editie van Kerkmagazine is verschenen en wordt morgen bezorgd bij alle kerken in Nederland. Hoofdthema van dit nummer is 'Monumentale kerken

Energielabels in de kerk

Een oplettende lezer uit Middelharnis wees ons op een mogelijke fout in een artikel over bekabeling in de kerk. In het artikel ‘Kabels in de kerk’ (Kerkmagazine mei 2019) ging het over duurzaamheid en verschillende energielabels.

Thermokussens worden aangebracht onder de vloer van een kerkgebouw.

Een groot probleem in kerken is kou en tocht. ‘Dat komt deels door warmteverlies via de vloer, verwarmingsbuizen en muren,’

Zonnepanelen op het dak van een kerkgebouw

De generale synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) wil duurzaamheid stimuleren bij de kerken binnen het kerkverband. De goed ingewijde krant Reformatorisch Dagblad meldt dat op haar website.

Lukas II internet audio ontvanger

Lukas is de naam van de ontvanger waarmee mensen thuis naar de eigen kerkdienst luisteren. Streamit levert die nu ook met een SIM-kaart.

De Zuiderkerkstoren in Amsterdam

De muren van de Zuiderkerkstoren in Amsterdam zaten vol zouten. Deze zorgen voor verwering en schade aan de ondergrond. Dankzij Saltpull, een product van het Belgische bedrijf Rewah, zijn de muren nu ontzout.