Nieuws

De Bethelkerk in Barneveld kort voor de verbouwing. | Copyright Helderblauw

Door het hele land stellen kerken hun gebouwen beschikbaar en staan miljoenen leden klaar om mensen de helpende hand te bieden tijdens de tweede coronagolf.

Staatssecretaris Paul Blokhuis. Beeld: Ministerie van VWS

Staatssecretaris Paul Blokhuis prijst de inzet van kerken, maar waarschuwt ook dat kerken niet arrogant mogen worden. Een eigen interview.

Protestantse Gemeente Arnhem-Zuid neemt verbouwde kerk in gebruik. Beeld: PG Arnhem-Zuid

Zondag 11 oktober heeft de Protestantse Gemeente in Arnhem-Zuid de verbouwde Salvatorkerk weer in gebruik genomen. Dit kerkgebouw is voortaan het enige kerkgebouw van de kerkelijke gemeente. Het andere kerkgebouw, De Kandelaar, wordt overgedragen aan evangeliegemeente De Deur.

Tiemen Westerduin, initiatiefnemer van het platform #nietalleen

Tiemen Westerduin: ‘Juist in een tijd als deze mogen we doen waar de kerk voor is: hen helpen die in nood zijn.’

Refurbished stoelen door circulaire samenwerking Casala en Gispen

Gebruikt meubilair een nieuw leven geven – het is een van de uitgangspunten van de Circulaire Economie. Gemeente Hengelo bracht deze duurzame

Overname Brink & Van Keulen houdt geelgietersambacht in stand

Jonge Amsterdamse ondernemers houden met overname Brink & van Keulen 1646, eeuwenoude oud-Hollandse ambacht in stand.

Kaarten, stickers, posters, hesjes voor coronapreventie in kerken.

Al enkele honderden kerken bestelden via de website Coronapreventiekerken.nl hun kaarten, stickers, posters en andere zaken om de coronamaatregelen duidelijk zichtbaar aan te geven in hun kerkgebouw. 

Afgebrande Corneliuskerk Limmen weer in gebruik genomen

De Corneliuskerk in Limmen die op 3 mei 2018 werd getroffen door een grote brand is afgelopen zondag weer in gebruik genomen. Tijdens de brand werd het dak geheel verwoest en werd het interieur zwaar beschadigd, onder andere door de grote hoeveelheden leisteen die naar beneden vielen.

De opname van een online viering tijdens de coronacrisis.

Sinds het uitbreken van het COVID19-virus hebben veel kerken en parochies ervaring opgedaan met online vieringen oftewel het streamen van kerkdiensten. Het lijkt erop dat deze vorm van vieren voorlopig niet meer weg te denken is.

De Nicolaaskerk in Dwingeloo

De rijksmonumentale Nicolaaskerk in Dwingeloo zal een aantal ingrijpende veranderingen ondergaan. Die plannen waren er al geruime tijd en krijgen nu hun beslag.