Nieuws

Een impressie van de Sint Janskerk in Zutphen en het nieuwe parochiecentrum | Beeld: MAS Architecten

Het ontwerp van een nieuw, modern parochiecentrum bij de Sint-Janskerk in Zutphen valt niet bij iedereen in de smaak. Omroep Gelderland besteedde een item aan de verschillende reacties op de nieuwbouwplannen.

De Sint-Bavobasiliek in Haarlem tijdens 'Klim naar het licht'

Kerkgebouwen vormen de kern van onze samenleving en zijn ook vaak de kern van veel oude dorpen en steden.

Overzichtsscherm van EasyPrivacy

Ook kerken en kerkelijke organisaties hebben te maken met de verplichtingen zoals vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort AVG.

Hervormde Kerk in Stavenisse | Beeld: website Hervormde Gemeente Stavenisse

De Provincie Zeeland trekt 1,8 miljoen euro uit als bijdrage voor de restauratie van vier rijksmonumentale kerken en een boerderij uit 1760 in Sint Maartensdijk.

Auerhaan zorgt voor een gezond binnenklimaat in kerken.

Veel kerkgebouwen zijn voorzien van zeer beperkte ventilatiesystemen. Voor de nodige ventilatie worden vaak ramen of deuren opengezet.

Interieur van de Bethelkerk in Barneveld voor de verbouwing in 2021 | Copyright Kerkmagazine

Vanaf zondag 6 juni mogen in kerkdiensten maximaal 60 kerkgangers aanwezig zijn, exclusief de medewerkers met een functie tijdens de kerkdienst. Deze nieuwe regel houdt verband met de versoepelingen die de Rijksoverheid per 5 juni doorvoert.

Wesotronic installeerde nieuwe apparatuur voor spraakverstaanbaarheid en kerktelevisie in de kerk van De Goede Herderparochie.

Voor De Goede Herderparochie in Tilburg installeerde Wesotronic gebruiksvriendelijk bedienbare geluidstechniek en kerktelevisie.

Susan Lammers, directeur RCE en Frank Strolenberg, programmaleider Toekomst Religieus Erfgoed | Foto: copyright Kerkmagazine

In een interview met Susan Lammers, algemeen directeur van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), geeft zij haar voorkeursrol voor kerkgebouwen aan:

De voorkant van het boek 'Akoestiek in 100 monumentale kerken'

Perfecte akoestiek blijft een uitdaging, zeker in monumentale kerken. Over dat thema is er nu een uniek en kloek boek, geschreven door akoestisch expert Jan Bril.

Kerkmagazine juni 2021

Deze week verschijnt weer een nieuwe editie van Kerkmagazine, vol achtergrond artikelen, interviews, nieuws uit de kerken, bedrijfsnieuws en nog veel meer.

In de juni-editie staan de volgende onderwerpen en rubrieken: