Nieuws

Grote Kerk in Nijkerk gaat in de steigers.

De Grote Kerk in Nijkerk wordt deze weken in de steigers gezet. Hoe het daarna verder gaat met de geplande onderhoudswerkzaamheden is onduidelijk. Dat heeft alles te maken met het feit dat er twee slechtvalken zijn gesignaleerd bij de kerktoren.

Kerkbladen en parochiebladen

Volgende week maandag begint de Week van het Kerkblad, dit jaar online als gevolg van de coronamaatregelen. Tijdens die week zijn er allerlei online activiteiten en wordt eveneens het 'Kerkblad van het jaar' gekozen.

Sponsor een eigen stukje Oosterparkkerk via de website.

De Oosterparkkerk in Amsterdam is een klein kerkje aan het gelijknamige park. Het gebouw wordt gerestaureerd. Omdat de kerk ‘een kerk voor alle Amsterdammers’

Eind maart heeft de Beastingdienst een brief over wetswijzigingen voor ANBI's verzonden naar alle kerken in Nederland. Die gelden sinds 1 januari van dit jaar.

Spoedklus: versneld beelduitzending uitrollen in 69 kerken.

Inmiddels hebben we er allemaal ervaring mee: online vergaderen, online lessen maar ook online kerkdiensten. Net zoals veel kerken heeft ook

Kerkelijk Waardebeheer adviseerde bij het afstoten van de Wilhelminakerk in Soest.

“Verspil nooit een goede crisis”, aldus economen en psychologen. Interview over het belang voor kerken om in gesprek te gaan over de toekomst.

Beeld: Copyright Shutterstock.com

Plaatselijke gemeente binnen de Protestantse Kerken in Nederland (PKN) moeten voortaan de reële waarde van hun kerkgebouwen, grondbezit en

CIO komt met corona-routekaart voor kerken.

Het Interkerkelijke Contact in Overheidszaken (CIO) heeft aan minister Ferd Grapperhaus officieel een routekaart voor kerken aangeboden. Met deze routekaart kunnen kerken anticiperen op ontwikkelingen rond de coronacrisis en bepalen welke route zij kunnen volgen.

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente Beekbergen in aanbouw.

Afgelopen zaterdag nam de Gereformeerde Gemeente in Beekbergen het nieuwe kerkgebouw in gebruik. Iets meer dan een jaar na de sloop van het oude gebouw staat er een nieuwe kerk die voldoende ruimte biedt aan de eigen gemeenteleden.

Uitvaart streamen biedt uitkomst tijdens coronamaatregelen.

Het is belangrijker dan ooit: uitvaarten kunnen door een beperkt aantal mensen worden bijgewoond. Streaming van afscheidsdiensten biedt een uitkomst.