Nieuws

notre dame parijs brand schade

Kerkmagazine vroeg diverse deskundigen uit kerkelijk Nederland om een reactie op de brand in de Notre-Dame van Parijs.

Notre Dame Parijs kerkgebouw brand

De iconische Notre-Dame van Parijs is gisterenavond getroffen door een felle brand. De vuurzee heeft het dak van de kathedraal voor tweederde verwoest. De bekende vierkante torens van de facade en de hoofdstructuur zelf zijn gered.

Restauratie monumentaal kerkgebouw

De septembereditie van Kerkmagazine staat grotendeels in het teken van onderhoud en restauratie van monumentale kerkgebouwen. Jaarlijks worden honderden monumentale kerken gerestaureerd of krijgen een grote onderhoudsbeurt.

stadskerk groningen

De Stadskerk in Groningen wordt veel verhuurd en door grote groepen gebruikt. Tegelijk willen de Vrije Baptisten laagdrempelig blijven en huiselijkheid uitstralen. Dat is een hele uitdaging.

Drukte op Kerkenbeurs Nederland 2019

Afgelopen vrijdag en zaterdag trokken 1.734 bezoekers naar de Kerkenbeurs Nederland 2019. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor kerkelijk beheerders en bestuurders vond plaats op 22 en 23 maart in de Utrechtse Jaarbeurs.

Nieuw licht voor Domkerk

In drie maanden kreeg de monumentale Domkerk in Utrecht een compleet vernieuwde installatie voor licht. De bediening, met iPad en smartphone, is een fluitje van een cent.

Tijdens Kerkenbeurs Nederland 2019 zal een debat plaatsvinden over de betekenis van het kerkgebouw voor de samenleving. Diverse betekenissen en functies komen hierbij naar voren.

Kerkmagazine 2019-1

Vandaag wordt het februarinummer van Kerkmagazine bezorgd bij alle kerken in Nederland. Een klein feestje omdat Kerkmagazine begint aan de 10e jaargang!

Workshop Kerkenbeurs Nederland

Zoals de bezoekers inmiddels gewend zijn, is er tijdens Kerkenbeurs Nderland 2019 weer een zeer uitgebreid en compleet programma. Tijdens meer dan 40 workshops, presentaties, masterclasses en rondetafelgesprekken komen belangrijke en actuele onderwerpen aan de orde.

Op vrijdag 22 maart 2019 zal tijdens de Kerkenbeurs Nederland een workshop plaatsvinden over de privacywetgeving AVG. De nieuwe wetgeving is dan 10 maanden van kracht. Maar hoe staat uw kerk er eigenlijk voor?Na de inwerkingtreding van de wet, 25 mei 2018, heeft u vast al het nodige geregeld.