Nieuws

OLV van Altijddurende Bijstandkerk in Voerendaal

Het kerkgebouw van de Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand parochie in Voerendaal krijgt een nieuwe functie als zorginstelling voor ouderen met 24-uurs zorg. De vroegere plek van het altaar blijft behouden als kapel.

Minister Ingrd van Engelshoven tijdens het symposium Nationale Kerkenaanpak in november 2018 in Nijmegen.

In een interview van NRC met de minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, Ingird van Engelshoven, vertelt de bewindsvrouw over haar speciale band

Almere krijgt een Tiny Church op het Floriadeterrein.

Almere krijgt een tweede Tiny Church. Op het terrein waar in 2022 de Floriade zal worden gehouden, zal een klein kerkgebouwtje verrijzen dat plaats biedt aan 50 mensen.

De Opstandingskerk in Monnickendam ontving 277 zonnepanelen.

Op het platte dak van de Opstandingskerk van de Protestantse Gemeente in Monnickendam zijn vorige week 277 zonnepanelen in gebruik genomen. De panelen verzorgen niet alleen de volledige stroomvoorziening van het kerkgebouw zelf, maar leveren ook elektriciteit voor ca. 15 gezinnen. 

Het nieuwe kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente Utrecht

Zaterdag 20 juli nam de Gereformeerde Gemeente Utrecht haar nieuwe kerkgebouw in gebruik.  Het oude kerkgebouw stond nog in het centrum van Utrecht, de locatie van het nieuwe gebouw is Leidsche Rijn.

Artist impression van de nieuwe Kerk aan het Lint. (Door Groosman, Rotterdam)

De Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) en Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) in Leidsche Rijn namen afgelopen zaterdag hun gezamenlijke, nieuwe kerkgebouw in gebruik. Ter gelegenheid daarvan werd tevens de nieuwe naam van het kerkgebouw onthuld: 'Kerk aan het Lint'. 

Moeder Teresakerk in Hengelo is verwoest door grote brand.

Afgelopen nacht heeft een felle brand de Moeder Teresakerk in Hengelo (Ov.) geheel verwoest. Om het vuur onder controle te krijgen moest de brandweer met kranen een deel van het kerkgebouw slopen. Waardoor de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.

Artist's impression van het gemeenschapshuis bij de Centrumkerk Geldermalsen.

In Geldermalsen is gisteren de eerste paal geslagen voor de aanbouw van de Centrumkerk van de plaatselijke Protestantse Gemeente. De officiële  handeling werd verricht door de beide predikanten van de hervormde gemeente. 

Het voormalig kerkgebouw van GKV Ulrum wordt verkocht aan de Christelijke Gereformeerde Kerk in Ulrum.

Het kerkgebouw van de voormalige Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt (GKV) in Ulrum wordt overgenomen door de Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK) in Ulrum.

Kerkenbeurs Noord 2020 vindt plaats in Hanzeplaza Groningen.

Kerkenbeurs Noord gaat verhuizen naar de stad Groningen. Op 20 en 21 maart 2020 zal de regionale Kerkenbeurs voor de noordelijke provincies worden georganiseerd in Hanzeplaza.