Nieuwe draadloze kerkradio via 4G netwerk

Lukas II internet audio ontvanger

Lukas is de naam van de ontvanger waarmee mensen thuis naar de eigen kerkdienst luisteren. Bij Streamit, aanbieder van deze dienst, komt steeds vaker de vraag binnen of er ook een Lukas met Wifi is.

Die vragen zijn logisch want luisteren door in te bellen kan binnen enkele jaren niet meer.. En dat terwijl thuis naar de kerkdienst luisteren erg belangrijk blijft. Daarom biedt draadloze kerkradio van Streamit een prachtige oplossing.
Steeds meer mensen hebben een vaste internetaansluiting, maar als je nog nooit iets met internet hebt gedaan, is dit duur. Draadloos (mobiel) internet is in deze situaties veel goedkoper. Draadloos kerkradio wordt dus goedkoper dan inbellen.
En dat niet alleen. Er is ook een veel betere audiokwaliteit mogelijk omdat hogere ‘bitrates’ worden ondersteund. Tot slot is er voor de kerkbeheerder ook een belangrijke voordeel: het is gemakkelijk om bij een gemeentelid draadloos internet te installeren.
Streamit vond de oplossing voor draadloze kerkradio bij een router van Huawei en een SIM-kaart van Sierra Wireless. Hiermee kunnnen gebruikers tot circa 44 uur per maand luisteren. Deze manier van kerkradio is volgens Streamit meer dan de helft goedkoper dan een inbelverbinding bij KPN of een vast internetabonnement.

Wie in deze behoorlijke technische verhandeling de draad kwijt is, belt Streamit of kijkt op hun website naar de mogelijkheden en prijsvergelijking.

Website Streamit: https://www.streamit.eu/draadloos/