Nieuw klimaatsysteem in de Adventkerk in Veenendaal

Auerhaan installeerde een nieuw klimaatsysteem in de Adventkerk in Veenendaal.

Hoe kunnen wij voldoen aan de huidige ventilatie eisen? En een zo comfortabel mogelijk binnenklimaat creëren in onze kerk? Vragen van de kerkenraad van de Adventkerk in Veenendaal. In samenwerking met installatiebedrijf Bouman uit Veenendaal heeft Auerhaan Klimaattechniek een duurzame maatwerkoplossing gecreëerd, die in alle opzichten beantwoordt aan de wensen en eisen van de gebruikers.

Totaaloplossing
Een goed geventileerde ruimte waarin de mensen zo veilig mogelijk kunnen samenkomen, ook in deze tijd van COVID. Dat was het belangrijkste uitgangspunt bij de aanpak van het probleem. Op basis van de wensen en eisen bleek installatie van twee Swegon GOLD RX/HC luchtbehandelingskasten met volledig geïntegreerde warmtepompen voor de Adventkerk de beste en bovendien duurzaamste oplossing. Met dit systeem wordt geventileerd, verwarmd en ook gekoeld. Om bouwkundige aanpassingen tot een minimum te beperken, is ervoor gekozen de units op het dak te plaatsen.

Flexibel en gemakkelijk in gebruik
De Adventkerk heeft ruim 2.000 zitplaatsen, maar wordt ook gebruikt voor kleinere bijeenkomsten. Dan is de totale ventilatiecapaciteit niet nodig. Door twee aparte luchtbehandelingsunits te installeren, biedt het systeem zo de meeste flexibiliteit in gebruik, zonder concessies te hoeven doen aan comfort of gebruiksmogelijkheden. De Swegon GOLD RX/HC units beschikken over een geavanceerde besturing om het beste comfort te realiseren met een zo laag mogelijk energieverbruik. Hoewel de luchtbehandelingskasten zijn voorzien van een eigen regeling en bediening is er in de Adventkerk voor gekozen de luchtbehandelingskasten aan te sluiten op het gebouwbeheersysteem, om ze zo te integreren met andere onderdelen van de installaties.

Meedenken is onze kracht
Geen gebouw of situatie is gelijk en vraagt dus om een maatwerk oplossing. Meedenken met de installateur en inspelen op de wensen van de eindgebruiker is de kracht van Auerhaan. Voor elk project de beste oplossing bedenken is wat de medewerkers van Auerhaan drijft. Pas als na ingebruikname iedereen blij is, is Auerhaan tevreden. Bij de Adventkerk in Veenendaal is die missie geslaagd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Auerhaan. E-mail klimaattechniek@auerhaan.nl of bel 0320-286181.
Website: www.auerhaan.nl