Minister Grapperhaus bezoekt Barneveldse mega-kerk

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Barneveld

Minister van Jusititie en Veiligheid, Ferdinand Grapperhaus, bezoekt op zondag 14 juni in Barneveld een dienst van de plaatselijke Gereformeerde Gemeente in Nederland. Nu de coronamaatregelen voor kerken langzaam worden versoepeld, wil de minister zelf ervaren hoe grote kerken tijdens de erediensten veilig kunnen omgaan met de coronaregels.

Afgelopen zondag was Grapperhaus al op bezoek bij een dienst van de Protestantse Gemeente Rijnsaterwoude. De komende tijd zal hij meerdere kerkdiensten bezoeken om te zien hoe kerken omgaan met de regels en hoe zij de afgeloppen periode hebben ervaren. Grapperhaus is tevens minister van Eredienst; in die hoedanigheid onderhoudt hij ook contact met het CIO, Interkerkelijk Contactorgaan in Overheidszaken.

Het bezoek aan de Barneveldse kerk is mede tot stand gekomen op aangeven van SGP-kamerlid Kees van der Staaij. Het kerkgebouw behoort tot de grootste kerkgebouwen in Nederland: gerekend naar het aantal zitplaatsen (2.531) neemt het gebouw de tweede plaats  in op de ranglijst.