Kerkmagazine sponsort fotografiewedstrijd Kerkkiekje 2020

Kerkmagazine sponsort fotografiewedstrijd Kerkkiekje 2020.

Kerkmagazine wordt sponsor van de fotowedstrijd voor amateurfotografen Kerkkiekje 2020. Deze wedstrijd is een initiatief van Kerkfotografie.nl, een website van Diana Niewold.

Diana Niewold is zelf enthousiast fotograaf van kerkinterieurs. 'Ik houd van kerkgebouwen en het fotograferen daarvan is voor mij zowel hobby, als noodzakelijke afwisseling met mijn drukke baan. Met de website wil ik kerkgebouwen en hun schoonheid onder de aandacht brengen.' Niewold fotografeerde inmiddels al meer dan 1.000 kerken in Nederland, maar ook in het buitenland.
Uitgever van Kerkmagazine, Marco van de Wetering, deelt de passie voor kerkgebouwen. 'Als het gaat om fotografie in kerken kom ik nog niet verder dan de gebruikelijke kiekjes tijdens vakanties. Maar ik houd van kerkgebouwen en de historie en verhalen die ik voor mij zie in een kerkgebouw. Ik vind het heerlijk om een poosje in een kerk te zitten, te kijken en de rust en spiritualiteit te ervaren.'

Vanwege de gezamenlijke passie voor kerkgebouwen, vinden Niewold en Van de Wetering de samenwerking een logische. Bij Kerkmagazine en Kerkenbeurs draait het om kerkgebouwen, ook dat is ontstaan uit liefde voor kerken. De uitgever stelt als prijzenpakket beschikbaar: de winnende foto groot in Kerkmagazine, een afdruk van een kerkfoto naar keuze op canvas en het boek 'Kathedralen en Kerken in Europa'.

Informatie over deelname en voorwaarden zijn te lezen op de website https://kerkfotografie.com/kerkkiekje-2020/.