Kerkgebouw NGK Voorthuizen-Barneveld gerenoveerd

Kerkgebouw NGK De Ontmoeting in Voorthuizen tijdens de verbouwing

Het kerkgebouw van NGK De Ontmoeting in Voorthuizen is de afgelopen maanden flink verbouwd en gemoderniseerd.

Tijdens de verbouwing zijn alle muren opnieuw gestuct en geschilderd. Achterin de kerkzaal is een nieuwe ontvangstruimte met uitgiftepunt voor koffie en thee gebouwd. Verder zijn de verlichting en isolatie aangepast aan de eisen van deze tijd. Het meest ingrijpend is het liturgisch centrum veranderd: de klassieke, bruinhouten preeksteel uit de jaren 40 is vervangen door een modern spreekgestoelte van kleiner formaat.
De gehele vloer is eveneens vervangen. De finishing touch wordt gevormd door 180 nieuwe stoelen in de kerkzaal.

Het gebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk in Voorthuizen-Barneveld, dateert uit 1890 en is zeer centraal gesitueerd in het centrum van Voorthuizen. De gemeente gebruikt de kerk in samenwerking met GKV Barneveld-Voorthuizen voor gezamenlijke kerkdiensten voor leden en inwoners van Voorthuizen. NGK De Ontmoeting gebruikt als hoofdlocatie de aula in het Johannes Fontanus College in Barneveld. De 500 à 600 bezoekers op zondagochtend passen niet in het eigen kerkgebouw in Voorthuizen.

Meer beeldmateriaal: www.ngkdeontmoeting.nl