Hoe voldoet uw kerk aan de coronaregels?

Kaarten, posters en stickers voor coronamaatregelen in kerken

De coronamaatregelen leggen beperkingen én verplichtingen op voor de kerk. Een website helpt bij het realiseren daarvan.

Om kerken en hun bezoekers te helpen zich te houden aan de coronamaatregelen, is Helderblauw (uitgever van Kerkmagazine) de website Coronapreventiekerken.nl gestart. De kerk is er verantwoordelijk voor dat de bezoekers de regels naleven. Dat betekent ook dat voor elke bezoeker in alle ruimtes duidelijk moet zijn dat er eventueel beperkende maatregelen gelden. Een deur die niet open of dicht mag; verplichte looproute; toiletten, kapstokken of rijen zitplaatsen die niet gebruikt mogen worden.

Presentielijst en Gezondheidscheck
Bij de entree dient de kerk vooraf aan elke bezoeker te vragen of hij/zij klachten heeft die op corona kunnen wijzen, de zogeheten triage. Ten behoeve van eventueel onderzoek achteraf moet uw kerk weten wie er op welk moment in de kerk aanwezig is geweest. Op de website www.coronapreventiekerken.nl kunt u gratis de vragenlijst en presentielijst downloaden.

Posters, kaarten, stickers etc.
Door middel van duidelijke pictogrammen en tekstjes is voor elke bezoeker duidelijk wat er niet mag of juist wel moet. De website Coronapreventiekerken.nl biedt posters, kaarten, stickers, hesjes etc. aan tegen zo laag mogelijke tarieven.

Website: www.coronapreventiekerken.nl