GG Beekbergen neemt nieuw kerkgebouw in gebruik

Het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente Beekbergen in aanbouw.

Afgelopen zaterdag nam de Gereformeerde Gemeente in Beekbergen het nieuwe kerkgebouw in gebruik. Iets meer dan een jaar na de sloop van het oude gebouw staat er een nieuwe kerk die voldoende ruimte biedt aan de eigen gemeenteleden.

Het oude kerkgebouw was al jarenlang te klein. Al in 2000 werd er gesproken over verbouwing of nieuwbouw. Dat kwam in 2018 in een stroomversnelling toen de eigenaar van de naast de kerk gelegen sportschool zijn pand te koop aanbood aan de kerk. Voorzitter van de bouwcommissie, Dries de Bruin: "Toen was het in een paar weken rond. Het nieuwe perspectief was een kerkgebouw zonder nevenruimtes en verbouwing van de sportschool tot zalencentrum."

Het kerkgebouw is ontworpen door Simon Peter Kraayeveld van VBK Architecten, tevens lid van de gemeente. Aardig detail is dat het vorige kerkgebouw ooit is ontworpen door de vader van de huidige architect. De kerkzaal biedt plaats aan 570 bezoekers met mogelijkheid tot uitbreiding naar de galerij die ook meteen gebouwd is.

In Kerkmagazine 2021-1 stond een uitgebreid artikel over de totstandkoming van de nieuwe kerk. U kunt dat hier downloaden en lezen.