Een 'eigen' stukje Oosterparkkerk via een website

Sponsor een eigen stukje Oosterparkkerk via de website.

Goed nieuws voor wie altijd al een eigen stukje monumentale kerk wilde. Van orgelpijp tot sierpaneel, elk onderdeel kan gesponsord worden.

De Oosterparkkerk in Amsterdam is een klein kerkje aan het gelijknamige park. Het gebouw wordt gerestaureerd. Omdat de kerk ‘een kerk voor alle Amsterdammers’ wil zijn, is besloten om al die Amsterdammers bij de verbouwing te betrekken. Via een webshop kan iedereen zijn eigen stukje virtueel bemachtigen. Van orgelpijp tot sierpaneel, van kapstok tot ornament; elk onderdeel kan gesponsord worden. Iedereen die bijdraagt krijgt ook een voucher die korting geeft bij het huren van gebouw.

Het monument uit 1904 (architect: A. Salm) is hard aan restauratie en vernieuwing toe. De kerk is ook buiten zondagen open voor iedereen die het gebouw wil gebruiken. Bijvoorbeeld voor lezingen, muziekavonden of een speciale gelegenheid. Op dit moment voldoet het gebouw niet meer aan de eisen die voor dergelijk gebruik worden gesteld. De kleine gemeente heeft zelf niet voldoende geld voor de werkzaamheden. “De Oosterparkkerk wil een kerk van alle Amsterdammers zijn. Deze actie leek ons een uitstekende manier om dat symbolisch kracht bij te zetten.”, aldus Marinus de Jong, voorganger van de Oosterparkkerk gemeente.

Informatie:
www.steundeopk.nl