Casala ontwikkelt stoel met zitting en rugleuning van gerecycled plastic

Casala ontwikkelt stoel met zitting en rugleuning van gerecycled plastic. Beeld: Casala

Casala heeft in nauwe samenwerking met Der Grüne Punkt stoelen geproduceerd waarvan de zitting en rugleuning vervaardigd zijn uit 100% gerecycled plastic huisafval. Voor zowel Der Grüne Punkt als Casala is de productie van de Curvy Circular Family stoelen een belangrijk project gezien de gestelde eisen aan techniek, kwaliteit en innovativiteit.

De inzet van gerecyclede kunststoffen is een belangrijke schakel om te besparen op natuurlijke hulpbronnen, verminderen van de milieu-impact en daarnaast borgen van de kwaliteit en commerciële waarde van projectmeubilair. Door de recycling van Systalen is Der Grüne Punkt ook een producent van kunststofgranulaten, die een echt milieuvriendelijk alternatief bieden voor de productie van nieuwe kunststoffen. Van plastic huisafval worden ultrazuivere granulaatkorrels geproduceerd, waarmee 100% gerecyclede kunststof zittingen en ruggen van Casala stoelen vervaardigd worden. 

 

Tot op heden werden de recyclaten van Der Grüne Punkt vooral ingezet in producten voor de bouw, tuinieren, huishouden en verpakkingssector. Dankzij de ontwikkeling van de zeer innovatieve granulaat productlijn kunnen nu ook premium producten zoals zittingen en ruggen van Casala projectmeubilair worden geproduceerd. De recyclaten zijn immers beschikbaar in diverse moderne kleuren, geurneutraal, bestand tegen mechanische belasting en ze verkleuren niet.

 

Casala vertrouwt op de hoogwaardige en betaalbare oplossing met 100% premium Systalen PP regranulaat als materiaal voor de kunststof zitting en rug van de Curvy Circular Family stoelen. Curvy onderstreept de diverse, aantrekkelijke toepassingsmogelijkheden van Systalen recyclaat en daarmee de trend naar meer gebruik van additiefvrije recyclingplastics.

 

Der Grüne Punkt: “De acceptatie van de kunststofverwerkende industrie is van groot belang voor de ontwikkeling van een markt voor gerecyclede producten. Systalen PP, ons premium recyclaat voldoet aan de hoogste ontwerp- en kwaliteitseisen. Het gebruik van Systalen PP voor de Curvy Circular Family stoelen is een zeer interessant nieuw toepassingsgebied voor Der Grüne Punkt, benadrukt Michael Wiener, CEO van Der Grüne Punkt.”

 

Casala: “Met meer dan 100 jaar ervaring in de meubelindustrie lost Casala met haar hoogwaardig projectmeubilair niet alleen een kwaliteitsbelofte in, maar biedt het ook duurzame alternatieven. Door de inzet van Systalen PP van Der Grüne Punkt in de Curvy Circular Family stoelen geven wij een nieuwe dimensie aan onze motivatie Design linked to Functionality.”

 

Over Der Grüne Punkt
De bedrijven van Der Grüne Punkt zijn dienstverleners voor uitgebreide producentenverantwoordelijkheid, toonaangevende leveranciers van secundaire grondstoffen voor kunststoffen en premium producenten van plastic recyclaten, en als zodanig gepositioneerd als de belangrijkste leveranciers van oplossingen voor de behoeften van de circulaire economie in Europa. De specificaties die Der Grüne Punkt hanteert, bepalen de norm voor de hele industrie.

Over Casala
Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. Met onze meubelen bieden wij oplossingen voor uiteenlopende ruimtes en gelegenheden. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in het DNA van onze organisatie en leidend tijdens het ontwerpproces. Wij werken hierbij samen met toonaangevende designers. Meer dan honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair naast een goed design ook veel comfort en gebruiksgemak biedt.

 

Informatie: https://www.casala.com/nl/