Alkmaars bedrijf strijdt voor Kerk als Merk

De Sint-Bavobasiliek in Haarlem tijdens 'Klim naar het licht'

- Advertorial -

Kerkgebouwen vormen de kern van onze samenleving en zijn ook vaak de kern van veel oude dorpen en steden. Aangezien kerken over het algemeen minder bezocht worden hebben ze het steeds vaker financieel moeilijk. Het idee dat deze gebouwen daardoor uit onze gemeenschappen zouden verdwijnen heeft ons aangezet ons in te zetten voor het behoud van dit prachtige cultureel erfgoed.

Wij denken graag op een andere manier na over het gebruik van kerken. Naast regulier gebruik zien wij kans om het gebouw ook voor nieuwe doeleinden te benutten. Het creëert nieuwe dynamiek, nieuwe bezoekers, gemotiveerde vrijwilligers en financieel draagvlak voor behoud.

Kerk als Merk is een groep specialisten bestaande uit communicatie-experts, evenementen organisatoren, online marketeers, designers en websitebouwers, allen met een passie voor erfgoed. Met creativiteit en ontwerpkracht bedenken en organiseren wij kleine en grote evenementen die geld opbrengen. Geld dat nodig is voor het behoud van kerken zodat zij hun functie als ontmoetingsplaats kunnen behouden.

Wij denken dat geloof en commercie goed samen kunnen gaan als het maar gewetensvol en zorgvuldig gebeurt. Zo maken we van uw kerk weer een modern sterk merk.

Kerk als Merk is voornemens een informatiebijeenkomst te houden in de KoepelKathedraal van Haarlem. Laagdrempelig, gratis toegankelijk en goed te bereiken. We nodigen enkele interessante sprekers uit en vertellen u graag meer over wat wij voor u kunnen betekenen. In verband met de lastige corona-periode waarin we ons begeven kunnen wij nog niet precies zeggen wanneer dit plaats gaat vinden. Wanneer u op de hoogte gehouden wilt worden kunt u zich inschrijven via de website: www.kerkalsmerk.nl